Nyheter

Årets søkertall er klare

11. februar 2017 • UWC Norge

Søknadsfristen til UWC-skolene gikk ut 25. januar, og i år havnet vi på 150 søkere totalt.

Søke UWC? Dette bør du tenke på

12. desember 2016 • Stål Garberg

For deg som har lyst til å gå på et UWC fra høsten 2017 kommer tiden fram mot søknadsfristen 25. januar til å gå raskt. Hva er det lurt å tenke på da?Vel, først og fremst må du huske at søknaden du sender inn skal brukes som grunnlag for å bestemme hvem som kommer videre til intervju. Det

Nå blir det billigere å gå på UWC!

10. desember 2016 • Kaia Tetlie

I 2017 blir det billigere for norske elever å gå på United World College. Intenst lobbyarbeid fra ANSA og UWC Norge har gitt gjennomslag i statsbudsjettet.Etter mange og lange forhandlinger ble Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre enige om statsbudsjettet for 2017. En del av avtalen innebærer at det settes av 3,2 millioner for å redusere egenandelen for norske elever ved

UWC – utdanning for fred og en bærekraftig fremtid

21. oktober 2016 • Kaia Tetlie

UWC (United World Colleges) er en global utdanningsbevegelse som samler ungdom fra hele verden på videregående skoler i 16 land. Visjonen er å gjøre utdanning til en kraft for å forene mennesker, nasjoner og kulturer for fred og en bærekraftig fremtid.

Informasjonsmøter om UWC høsten 2016

30. september 2016 • UWC Norge

Velkommen til informasjonsmøter om UWC i Oslo og i Bergen!

Å bevege verden gjennom utdanning

16. august 2016 • Stine Ravnå

I dette innlegget skriver Arne Osland, som er utviklingsdirektør ved UWC Røde Kors Nordisk, om hvordan UWC-skolene arbeider med å skape møtesteder for utveksling, læring og selvrefleksjon på tvers av landegrenser.

Tuva fra Hønefoss reiste til Nederland for å gå på UWC

21. juli 2016 • Stine Ravnå

Tuva Bjerkestrand Eid fra Hønefoss er nettopp ferdig på UWC i Maastricht i Nederland. I Ringerikes blad skriver hun om sin UWC-opplevelse.

Introhelg for nye elevar

20. juni 2016 • Sunniva Hustoft

Helga 10.-12. juni dro UWC Norge sine nye førsteåringar til Lunde leir i Son. Dei nytta introhelga til å læra meir om korleis dei kan førebu seg til livet som elev på eit United World College.

Brev til utenriksminister Børge Brende vedrørende drapet på Giulio Regeni

20. april 2016 • Sofie Flakk Slinning

UWC Norge ber i et brev til utenriksdepartementet ved Børge Brende om at Norge skal støtte Italias krav om deltagelse i den Egyptiske etterforskningen av drapet på studenten Giulio Regeni som var doktorgradsstipendiat ved Cambridge University og alumnus fra UWC of the American West.Kjære Børge Brende,Den 3. februar i år ble den tidligere UWC-eleven Guilio

40 elever nominert til UWC-opptak

7. april 2016 • Kaia Tetlie

Den siste tiden har 14 gutter og 26 jenter fått beskjed om at de er innstilt til å representere Norge på 14 ulike UWC-skoler rundt om i verden. – Jeg løp inn på et toalett da jeg fikk mailen, for jeg ville være alene hvis det var et negativt svar. Mailen kom rett før vi skulle ha time.

Neste side »